رابطه سبک های فرزند پروری است والدین با پیشرفت تحصیلی و اختلال رفتاری دانش آموزان دوره ابتدایی

تآثیر خانواده در رشد همه جانبه کودک از لحظه تولد آغاز و با قدرت و فراگیری خاصی آشکار می شود ودر سراسر زندگی باقی می ماند .

روابط صحیح و متعادل والدین و فرزندان یکی از عوامل موثر در سلامت و بهداشت روانی آنان است.هر خانواده شیوه ای خاص را در تربیت فردی و اجتماعی فرزندشان به کار می گیرند که این شیوه ها فرزند پروری نامیده می شود.

برخورد والدین با کودکان می تواند تغییراتی محسوس در رفتار های آنان ایجاد کند و سبب ایجاد آرامش در زندگی کودکان شود و یا حتی تنش و اختلال در رفتارشان به وجودمی آورد.

سبک فرزند پروری می تواند پیش بینی کنند رشد روانی اجتماعی عملکردتحصیلی رفاه و سلامت و حتی مشکلات رفتاری فرزندان در آینده باشد.یکی از جنبه های مهم زندگی فرد که تحت تآثیر رفتار والدین است پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است .

رابطه شیوه های فرزند پروری والدین با پیشرفت درسی و اختلال رفتاری دانش آموزان دوره ی ابتدایی.

 

شیوه های فرزند پرورسه گروه اصلی تقسیم میشود

1-شیوه مقتدرانه شیوه سهل گیرانه و شیوه استبدادی والدین مقتدر

والدینی که این الگوی فرزند پروری و آنها را تشویق می کنند و نوعی محدودیت و کنترل هانیزبر آنها اعمال می دارند . درخانواده ها با والدین مقتدراظهار نظرهاو ارتباط اخلاقی وسیع در تعامل کودک و والدین وجود دارد و گرمی و صمیمیت نسبت به کدوک در سطح بالاست.

والدین قاطع واطمینان بخش علاوه بر عهده دار شدن نقش پدر و مادری،مسؤلیت تربیت فرزندان را نیز تقبل میکنند.

2-والدین سهل گیر

به صورت افراطی نسبت به کودکان خود پذیرش و پاسخ دهی دارند،اما توقعی از کودکان خود ندارند و نسبت به آموزش رفتارهای اجتماعی فرزند خود سهل انگار هستند.در این خانواده ها نظم و ترتیب و قانون کمی حکم فرماست و پایبندی اعضا به قوانین و آداب و رسوم اجتماعی بسیار کم است و هر کس هر کاری که بخواهد میتواند انجام دهد.

این خانوتده ها نسبتأ آشفته اند ،فعالیت ختنوتده نتمنظم و اعمال مقررات ،اهمال کارانه است.

3-والدین مستبد

شیوه ی فرزند پروری استبدادی با ویژگی هایتوقع بالا و پذیرش پایین مشخص شده است.این والدین قوانین خود را به صورت انعطاف ناپذیری تحمیل میکنند.

از نظر تربیتی خشن و تنبیه گرند.با رفتار بد مقابله می کنند و کودک بد رفتار را تنبیه میکنند.ابراز محبت و صمیمیت آنها نسبت به کودکان در سطح پایین است.

کودکان دارای چنین والدینی ثبات روحی و فکری ندارند و خویشتن را بدبخت می پندارند و زود ناراحت میشوند.

تفاوت میزان پیشرفت تحصیلی در سبک های مختلف فرزند پروری

با توجه به تحقیقات به عمل آمده ،این نتایج حاصل شده که سبک فرزند پروری والدین با پیشرفت تحصیلی فرزندان در ارتباط است .والدینی که سبک فرزند پروری مستبدانه دارند 40درصد در  فرزندان آنها پیشرفت تحصیلی وجود درد.

والدینی که سبک فرزند پروری آنها سهل گیرانه است 11درصد پیشرف تحصیلی وجود دارد .فرزندان والدین سبک فرزند پروری مقتدرانه 80درصد پیشرفت تحصیلی وجود دارد.

میزان اختلال رفتاری دانش آموزان در سبک های فرزند پروری مختلف

با توجه به تحقیقات به عمل آمده در فرزندان والدینی که سبک فرزند پروری آنان مستبدانه بوده53درصد اختلال رفتاری وجود دارد.

در فرزندان والدینی که سبک فرزند پروری آنان سهل گیرانه بوده34درصد اختلال رفتاری وجود دارد.

آمده در فرزندان والدینی که سبک فرزند پروری آنان مقتدرانه بوده6درصد اختلال رفتاری وجود دارد.

محقق: زینب نسیمی