1. گسترش فرهنگ مطالعه کتاب و کتاب خوانی- ایجاد گسترش روحیه پژوهشگری دانش آموزان و معلمان

با توجه به هفته کتاب و کتاب خوانی انگیزه در برنامه های آموزشی مدرسه هایی که هدفشان فراتر از آماده سازی دانش آموزان برای امتحان و نمره است. کتاب و کتاب خوانی نقش بسیار مهمی دارد. مدرسه ی خوب می کوشد تا عشق به مطالعه را در وجود دانش آموزان زنده نگاه دارد و بین تحصیل، مطالعه ی آزاد و علاقه دانش آموزان رابطه ی نزدیک برقرار کند. مدرسه معمولاً این را از دو طریق انجام می دهد:

تهیه کتاب های مفید و مناسب

برنامه ریزی برخی فعالیت های فرهنگی، تربیتی، پژوهشی

–  مدرسه در تهیه کتاب و طبقه بندی آن به موضوعات خاص تا آن جا که مقدور است، از وجود معلمان و دانش آموزان علاقه مند استفاده می کند. برای مطالعه ی آزاد، برنامه ای منظم تدوین می کند و حداقل هفته ای یک ساعت کلاس خود را در کتاب خانه تشکیل می دهد، دانش آموزان را با برنامه های کتاب خانه، نحوه امانت، گرفتن کتاب، تهیه کارت عضویت، طبقه بندی موضوعی کتاب، مانند کتاب های علمی، مرجع، فرهنگ نامه و غیره آشنا کند.

– طرح وبلاگ: مخصوص مدرسه که وبلاگ به آگاهی دانش آموزان و اولیاء رسانده و اولیاء در فرصت های مقتضی خود پیام ها- نظرات- پیشنهادات و راه کارهای خود را در ارتباط با برنامه ها و فعالیت های مدرسه در آن نوشته و مدیر در فرصت مناسب کلید مطالب را بررسی و در زمینه آنها اقدامات لازم را مبذول فرماید.

چگونه می توانیم با دانش آموزان خجالتی و عدم اعتماد به نفس برخورد کنیم

معلم با ایجاد رابطه ای محبت آمیز با دانش آموز از طریق حرف زدن- درد دل کردن و بیان خاطراتی از کودکی خود به دانش آموز این مشکل را حل نماید.

روش تدریس:

آموزگاران به هنگام تدریس از روش سخنرانی استفاده نکنند و از جمله های پرسش و پاسخ- حل مسئله و آزمایش و غیره استفاده کنند و هنگام تدریس گاهی آهسته و گاهی بلند صحبت کنند.

– مشترک کردن استفاده دانش آموزان و معلمان از مجلات رشد- برگزاری مسابقه از محتوای مجلات و اهدای جایزه در پایان هر دوره

– دانش آموزان را به طرف روش سخنرانی از طریق های (خواندن داستان- تعریف خاطره- بیان موضوعاتی درسی و کنفرانس و غیره) سوق دهند.

–  در زنگ تفریح یک تجربه آموزشی- تربیتی- بهداشتی- مذهبی و ورزشی را به صورت پیام از طریق بلندگوی مدرسه با نوای خوش به دانش آموزان القا شود و آوای مدرسه هم از طریق ضبط زنگ های تفریح پخش شود.

– ترس و دلهره و اضطراب از امتحان یا افت فشار به علت نخوردن صبحانه که ممکن است برای دانش آموزان پیش آید که آموزگار در چنین شرایطی با دادن بیسکویت یا شکلات ایجاد انگیزه کند و آن را به هر صورت ممکن روحیه بخشد.

شکل غلط کلمه و صحیح کلمه در کنار هم باعث می شود دانش آموز هر دو شکل را مقایسه و این ترتیب به یادگیری سریع کلمه می کند و هنگامی معنی کلمه ای را می نویسد گنجینه لغات وی افزایش و از طرفی با کاربرد آن کلمه  در جمله آشنا می شود و با نوشتن هم خانواده، کلمات مشترک دیگر تکرار می شود و دانش آموز با یک غلط املایی تعداد کلمه ی دیگر آشنا می شود و اگر کلمه مخالف داشته باشد مرور آن به تثبیت یادگیری کمک می کند و با نوشتن حروف کلمه در واقع از کل به جز می پردازیم.

–  رشد فرآیند یاددهی و یادگیری افزایش یابد و در کلاس شادی و نشاط را فراهم سازند و وظایف آموزگاران به منظور کارایی و اثر بخشی مدارس و مشارکت فعال دانش آموزان در فرآیند یاددهی و یادگیری جهت نیل به هدف های زیر انجام می پذیرد.

–  ارزشیابی مستمر پیشرفت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان

– آگاه ساختن دانش آموزان و اولیای آنان از میزان پیشرفت تحصیلی و تربیتی فرزندانشان

–  پرورش استعدادها و پرورش روحیه تلاش، ابتکار و رقابت های سالم در دانش آموزان

–  حصول اطمینان از تحقق شرایط لازم به منظور ارتقای دانش آموزان به پایه تحصیلی بالاتر

– به دست آوردن قسمتی از اطلاعات مورد نیاز برای ارزشیابی از کیفیت و محتوای برنامه های آموزشی، روش ها و وسایل تدریس و کار مدارس

– تشخیص استعدادها و علایق دانش آموزان به منظور راهنمایی آنان در فعالیت های آینده

اعتماد آفرینی بین معلم و دانش آموز:

درج کردن عکس دانش آموزان ممتاز درسی و امتحانات سه ماه جامع به تفکیک پایه آموزشی در درخت دانش تا اوقات شاد و لذت بخش برای آنان ایجاد شود، تهیه بانک جوایز و تهیه کارت و مشخصات دانش آموزان توسط همکاران

– انتقال تجربه بین معلمان

– استفاده نکردن از تشویق و تنبیه در مواقع غیر ضروری که باعث اثرات نامطلوب روی دانش آموز می شود

– گرفتن امتحانات جامع بین کل آموزشگاه هر سه ماه یکبار که توسط آموزگاران هر پایه به صورت تست برگزار شده و نتایج هر کلاس را بر اساس امتیازات دانش اموزان آن کلاس جهت هر گونه اطلاع و تهیه جوایز به دانش آموزان به دفتر آموزشگاه داده شود.

–  مشارکت دانش آموزان در فعالیت های آموزشگاه

روشی آموزشی همکاران باید بر اساس فعالیت های دانش آموز باشد و کلاس درسی و محیط مدرسه محل ایجاد فرصت های یادگیری روش های مطلوب تشویق و اهداء جوایز به دانش آموز، برگزاری کلاس آموزش خانواده و دعوت متخصصین تعلیم و تربیت در جهت رونق بخشیدن و توجه اولیاء به فرزندان در جهت بهبود وضعیت آموزش.

–  شناسایی دانش اموزانی که به علل مختلف تحت سرپرستی پدر و مادر خود نیستند، شناسایی و توجهات لازم و کافی با آنها داشته باشیم چرا که شرایط نامساعد باعث می شود از لحاظ روحی و روانی ادامه تحصیل برای اینگونه دانش آموزان سخت باشد.

استفاده کردن از وسایل موجود آموزشگاه و ثبت آزمایشات در دفاتر شاخص:

هنگام تدریس از روش های مختلف استفاده کردن، استفاده از وسایل کمک آموزشی- ایجاد محیط مناسب برای یادگیری- غنی سازی دانش آموزان در مسائل دینی.

آموزش را فقط به ساعت درس موکول نکنند و انتقال معلومات به دانش آموزان در کمترین زمان و با مؤثرترین شیوه صورت گیرد و هیچ پرسشی را برای دانش آموزان بی پاسخ نگذارند و ابتکار عمل و خلاقیت دانش آموزان را در نظر بگیرند و در تعلیم و تربیت حوصله، آرامش کافی داشته باشد چرا که با نارسا بودن روش تدریس و بی اعتمادی دانش آموز لطمه قابل توجهی خواهد خورد.

آنفولانزای نوع A :

در مورد این بیماری که بسیار خطرناک است جلسه ای با حضور بهداشت یاران در دفتر مدرسه و در محوطه مدرسه با دانش آموزان و اولیای آنان تشکیل شد که راه های سرایت و پیشگیری و فرق آن با سرماخوردگی علائم آن توضیح داده شد و به صورت بروشور در سالن اموزشگاه درمورد دید همه اولیا – آموزگاران- دانش آموزان زده شد.

– استفاده معلمان از طرح درس در تمام پایه و دروس

امید 5